עליית מספר אצל ילד בן 12

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/07/2005 | 20:47 | מאת: רונית

שלום רב, בננו בן ה-12 קצר רואי, עם משקפיים מגיל 6. השבוע נבדק והסתבר שהמספר עלה מ- 3.5 למספר 5.25 בכל עיין, מאז הבדיקה הקודמת לפני שנתיים. יש לו גם צילינדר (אין לי כרגע את המרשם) שלא השתנה מאז הבדיקה הקודמת לפני שנתיים. מה הפרוגנוזה במקרה הזה? האם יש דרך לעצור את העליה? תודה- אמא של.

30/07/2005 | 09:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונית שלום, לגבי הפרוגנוזה-אין לדעת. יכול לעצור כאן ויכול להתקדם. לגבי שיטות לעצירת ההתקדמות- אין שיטות ממש בדוקות. בעבר טיפלנו באטרופין בתוצאות די טובות, אבל בגלל תופעות לואי (אישונים מורחבים, צורך במשקפיים ביפוקליים כל זמן הטיפול), וחשש מנזק לטווח ארוך השיטה לא מקובלת במיוחד. (אני כבר לא מטפל כמעט בשיטה זו, להוצא מקרים חריגים ממש) לאחרונה יש יותר פרסומים על נגזרות אטרופין שלא מרחיבות את האישון ובכל זאת מורידות את קצב העליה בקוצר הראיה. אני מאמין שזה יהיה הרבה יותר נפוץ בעתיד, ולאור העדר סיבוכים ותופעות לואי בשיטה זו (וירידה של חצי בקצב ההתקדמות במשך שנה בעבודה מינואר השנה) אפשר גם לנסות כבר במקרים ספציפיים. אני צריך לבדוק את הילד עם טיפות הרחבה לפני החלטה על טיפול כזה. דר. נוימן

30/07/2005 | 13:43 | מאת: רונית

תודה על התשובה אם אני מבינה נכון, הטיפול אטרופין עדיין די נסיוני או לפחות עם לא מספיק נתונים על תופעות לוואי ארוכות טווח. האם אתה יכול להפנות אותי לספרות בנושא? -אני מאד אודה, כך שאוכל ללמוד על כך קצת יותר. בתודה מראש- רונית

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה