שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/07/2005 | 20:09 | מאת: לילי

היי אני בחורה בת 35 ולפני מספר שנים עברתי ניתוח בעין בגלל היפרדות רשתית ומאז העיין שלי פוזלת לכיוון האף שמעתי שייש תוכנת תירגול בשם H.T.S שייש אותה לאופטמטריסטים האם תוכנה זו יכולה לעזור לי ??? החלטתי לשים רטייה על העיין הבריאה כדי ששרירי העיין הפוזלת יתחזקו האם זה יועיל?? { העיין הפוזלת לא "בשימוש" קרוב ל-20 שנה הראייה בה חלשה מאוד } אשמח לקבל את חוות דעתך

16/07/2005 | 22:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללילי שלום, 1-הפזילה לאחר ניתוחי הפרדות רשתית היא בדרך כלל עקב החיגור המונח מתחת לשריר בזמן הניתוח, ולעיתים עקב הראיה הלקויה במישהוא עם נטיה קודמת לפזילה. תרגילים לא אמורים לעזור באף אחד מהמנגנונים האלו. 2-אולי השרירים יתחזקו אם יש לך הגבלה בתנועה עקב הפזילה הממושכת, אבל לא צפוי שום שיפור משמעותי בראיה עקב הסגירות. איך את מסתדרת עם סגירות כאשר הראיה בעין המנותחת היא חלשה כל כך? לדעתי השיפור הקטן שאולי תקבלי בתנועות העיניים לא שווה את הסבל וחוסר הנוחות שלך עם הרטייה. ניתן כמובן ליישר את העין בניתוח פזילה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה