ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/07/2005 | 18:12 | מאת: לילי

שלום לרופא הייתי אצל רופא בבית חולים שניידר והוא המליץ על ניתוח לתיקון פזילה { אני פוזלת בעין שמאל עקב ניתוח להיפרדות רשתית} בשתיי העיניים היות והוא לא רוצה שיהיה לחץ על העין עם ההיפרדות { הפוזלת} האם ניתוח בשתי העיניים מעלה את אחוזי ההצלחה ?למה שהרופא ירצה לנתח את שתי העיניים ? מהי השתלה תוך עינית { לראיה משופרת }? האם ניתן לעשות אותה עם הניתוח לפזילה ? מה זאת אומרת פגיעה בשדה הראייה הדו עיני האם זה לא קשור לשדה הראייה ? האם לאחר הניתוח תיתכן שהפזילה תחזור? שמח אם תשיב בהקדם האפשרי

07/07/2005 | 20:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללילי שלום, אנסה לענות על הדברים העיקריים. (לענות בפירוט על כל מה ששאלת זה קורס, לא תשובה לשאלה בפורום, אני בטוח שהרופא המנתח שלך ישמח להרחיב יותר). 1- נהוג לנתח את שתי העיניים במקרים רבים של פזילה בעין אחת. ההחלטה היא לפי זוית הפזילה בכיווני מבט שונים, מה ה"ההיסטוריה" של כל עין, חדות הראיה בכל עין וכדומה. במקרה שיש ליקוי ראיה קשה בעין אחת והשניה תקינה, משתדלים להגביל את הניתוח לעין הפגועה בראיה. 2- לא נהוג לערב ניתוח תוך עיני (השתלת עדשה) עם ניתוח חוץ עיני (פזילה) באותה הישיבה, מחשש לזיהום תוך עיני.(שוב- יש חריגים, הכל לפי המקרה). 3-שדה ראיה דו עיני הוא השדה בו התמונה נקלטת על ידי שתי העיניים בו זמנית. בהצלחה בניתוח, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה