טיפול ל Duane Syndrome

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/07/2005 | 23:59 | מאת: עמית וטל

שלום רב, לבתנו בת שנה וחצי אובחנה הגבלה בשתי העיניים אשר נראית כמו Duane syndrome type 3 ברמה שונה בשתי העיניים. הופננו לנוירולוג ורצינו לדעת האם יש טיפול כלשהו אשר יכול לשפר את המגבלה. אודה לך על תשובה עמית וטל

07/07/2005 | 20:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעמית וטל שלום, הטיפול בהגבלה בתנועות העיניים בDuane's הוא כירורגי- ניתוח על שרירי העיניים. אנחנו יודעים די טוב להביא למצב שלא תהייה פזילה במבט ישר, ושלא יהיה מנח ראש בלתי תקין. הרבה פחות טוב אנחנו יודעים לשפר את ההגבלה בתנועות לצדדים. (אם כי גם בתחום זה יש טכניקות חדשות עם תוצאות טובות יותר מאשר בעבר, עדיין רחוק ממושלם). צריך לבדוק את הילדה כדי להגיד מה בדיוק כדאי לעשות אצלה, אם בכלל. אם אין פזילה במבט ישר ובמבט למטה, ומנח הראש יחסית תקין, עדיף בדרך כלל לא לנתח. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה