פטוזיס ..

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/07/2005 | 22:25 | מאת: מישהו

ד"ר נוימן שלום, אני נולדתי עם פטוזיס +עין עצלה לפני כמה ימים עברתי ניתוח לתיקון העין עצלה לפי מה שהרופא אמר לי שאני לא יכול לעבור את הניתוח עם לקיחת שריר מהרגל או משהו כזה בגלל שהגבה מעל העין לא מתפקדת . כשאני יושן העין הסובלת מפטוזיס נשארת פתוחה במהלך הלילה (מי שלא מכיר אותי ויושן לידי מפחד.. ) עכשיו השאלה שלי בגלל שאני לא יכול לעבור את הניתוח המסובך עם השריר שלוקחים מהרגל, האם ישנו עוד ניתוח העומד לרשותי בכדי לסדר את הבעייה של העין הפתוחה במהלך הלילה? או שנגזר עלי לכל החיים לישון עם עין פתוחה? תודה מראש הסובל..

05/07/2005 | 11:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל-מישהו (מה הבעיה לרשום שם פרטי?) מספר הבהרות- הניתוח שעברת היה לתיקון צניחת העפעף, ולא לתיקון העין העצלה. (לא ניתן לתקן עין עצלה בניתוח, מדובר בליקוי ראיה). מהרגל לוקחים עטיפה של שריר, לא פוגעים בשריר ממש. לא מדובר בניתוח קשה או מסובך במיוחד. (למעשה פשוט למדי, דרך חתך קטן בירך מוציאים פס של מעטפת שריר, ומשתמשים בו להרים את העפעף על ידי תפירתו לעפעף ולשריר המצח) אתה צריך להתייעץ עם רופא אוקולופלסטיקאי, (רופע עיניים המתמחה בבעיות עפעפיים) בנושא זה. בהצלחה דר. נוימן

05/07/2005 | 11:52 | מאת: מישהו

הנני יודע שהניתוח שעברתי הינו לתיקון העפעף ולא לתיקון העין עצלה רק ציינתי זאת. אני התייעצתי עם אוקופלסטיקי והוא אמר לי שהגבה לא מתפקדת אז אי אפשר לעשות את הניתוח הזה הניתוח שעברתי לפני כמה ימים הוא קיצר לי את השריר והעין עכשיו יותר פתוחה ממה שהיית קודם והעין דומעת לי בלילה האם ישנו ניתוח אחר שיכול לפתור את הבעייה של סגירת העין מלבד הניתוח עם השריר? נ.ב יש לי עוד שאלה שלא ממש קשורה אבל מעניינת ממה נובע הפטוזיס? האם זה איזו כשל בלידה? תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה