פזילה בשיתוק מוחין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/07/2005 | 21:45 | מאת: חגית

האם פזילה בתינוקת חולת c.p-שיתוק מוחין -תחלוף-והאם רצוי לנתח ומה הסיכויים להעלמת הפזילה? תודה רבה-

05/07/2005 | 11:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

חגית שלום, באופן כללי, שכיחות הפזילה בילדים עם CP גבוהה יותר מאשר באוכלוסיה, הזויות פחות יציבות, וסיכויי ההצלחה בניתוח (העדר פזילה לאחר הניתוח) מעט נמוכים יותר מאשר בילד ללא חסר נאורולוגי. למרות זאת אנחנו נוהגים לנתח את הפזילה בילדים עם CP כאשר יש מדידות יציבות פחות או יותר, וסה"כ בהצלחה טובה. (העדר פזילה או פזילה בזוית קטנה בהרבה מאשר לפני הניתוח), דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה