שרירים רפויים אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/06/2005 | 22:18 | מאת: רינת

דר' נוימן שלום רב, ראשית תודה על תשובתך המהירה. לא הסברתי עצמי נכון, הלכתי בגלל הפגמנטים שיש לתינוקי (עינים תכלת עם 'כתמים' חומים). בעת הבדיקה במכשיר אצל רופא העינים הועלה הנושא שיש חשד בעין של הילד לשרירים רפויים. הילד בן שלושה חודשים (הבדיקה נעשתה בגיל חודשים וחצי). הרופא המליץ על בדיקת הרחבת אישונים? האם האתה ממליץ לבצעה ? (הבנתי שהבדיקה לא נעימה). תשובתך אודה. רינת

27/06/2005 | 00:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרינת שלום, הבדיקה עם הטיפות אמנם מעט לא נעימה, (צריבה למספר שניות וטשטוש ראיה למספר שעות, שאת רובן הילד בין כך ישן), אבל היא חלק חיוני מהערכת מצב העיניים. אני בהחלט בעד. (אני מבצע את זה בכל בדיקה ראשונה של תינוק). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה