עפעף נפול

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/06/2005 | 01:13 | מאת: א

שלום רב ד"ר, אני בן 17 ואני קצת מתוסכל מהעניין. שהייתי קטן העיניים שלי היו בסדר גמור גם מבחינה פנימית וגם חיצונית הכל היה בסדר, כשגדלתי התחלתי לסבול ממחלת עיניים שנקראת "דלקת אביבית" דלקת שלוויתה אותי כל השנה. זה התחיל בכיתה ג'-ד' והחל להחריף, הייתי אצל מיטב המומחים, עברתי פעמיים הזרקת צלסטון לעין, באמת סבלתי לאורך שנים והיום כשאני עולה כבר לי"ב, זה לפעמים תוקף אותי ממש קצת באביב, סביר להניח שזה יחלוף לגמרי בשלב מסויים. בעקבות הטיפות, המשחות הרבות שהמשתמשתי, וגם הניתוחים, בסופו של דבר נגרם נזק לעין לצערי, הראיה שלי בעין אחת נפגעה יחסית, אני אומנם בלי משקפיים כי העין השניה למזלי נשארה תקינה, אבל בסה"כ הראייה שלי נפגעה. לי אישית יותר מפריע מבחינה חיצונית, ת'אמת אני לא יודע באיזה עין ממש הבעיה - עין שמאל שלי, זה נראה כאילו העפעף נפול קצת, ממש קצת, ובצד השני זה לא כך. אבל אני חושב שהעפעף נפול קצת ככה זה אמור להיות זה תקין, ואילו הבעיה היא בצד השני ששם נראה כאילו יש אולי "עודף שומן" ולכן כאילו העין קצת קטנה יותר. וזה מפריע לי, זה משנה לי קצת את הסימטריה של הפרצוף של הגבות, (לא באותו גובה). חשוב לי לציין שאת כל ההזרקות למיניהן (צלסטון) עברו כבר שנתיים מאז בערך.. וששאלתי את הרופאה שלי באותה תקופה לגבי העפעף היא אמרה שזה צריך להסתדר.. וזה לא הסתדר. אני יודע שיש אולי ניתוחים ודברים כאלה, אבל אני לא ממש בעניין שלי, בכל אופן, מה לעשות ד"ר?, מה ניתן לעשות? ומי לפנות? תודה

25/06/2005 | 19:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל-א שלום, לאחר שנים של התקפים חוזרים של דלקת אביבית, וכן הזרקות חוזרות לעפעפיים, תתכן מעט אסימטריה שיכולה להוות בעיה קוסמטית. ממליץ לך להתייעץ עם רופא אוקולופלסטיקאי. זה רופא עיניים המתמחה בפלסטיקה של העפעפיים. בכל מחלקת עיניים יש לפחות אחד כזה. בהצלחה דר. נוימן

26/06/2005 | 03:51 | מאת: א

תודה רבה אני יפנה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה