עיפות מקריאה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/06/2005 | 19:32 | מאת: aaaaaaaaaaa

הבת שלי בת 15 אחרי כמה שעות לימוד מתלוננת מעיפות בעיניים ואומרת שלא רואה טוב . בבריקה אצל רופא עיניים היתה תקינה _ מה זה אומר האם אקח אותה לרופא אחר או לאופטיקאי

24/06/2005 | 17:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל (?-מה הבעיה לכתוב שם פרטי?) שלום, ישנן בעיות עיניים כגון מיקוד או אקומודציה (=היכולת לעשות פוקוס לקרוב, הדבר שיורד אצל כולנו בסביבות גיל 40 ומצריך משקפי קריאה) שיכולות להופיע גם אצל ילדים. זה בדרך כלל לא נבדק במהלך בדיקת עיניים רגילה. (אם כי לדעתי צריך להבדק כאשר התלונה היא קושי בקריאה באופן ספציפי) כאשר אני מאבחן מצב כזה בילד, אני מנסה משקפי קריאה לעבודה לקרוב (שעורי בית, קריאה בספר, מבחן) ולעיתים קרובות (לא תמיד), יש שיפור ניכר. דר. נוימן

26/06/2005 | 12:37 | מאת: aaaaaaaaaaa

למי לפנות עכשיו לרופא אחר או אופטיקאי הבעיה מתגלה אצלה אחרי קריאה ממושכת להרבה זמן והרו]א בודק אותה בגמה דקות רק

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה