רגישות בעיניים בשהייה בשמש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/06/2005 | 21:16 | מאת: מיטל

שלום, בני נמצא במעקב (כל חצי שנה) עקב צילינדר "קטן וסימטרי" בשתי העיניים. חדות ראיתו טובה, ללא עין עצלה ובינתיים לא מומלץ משקפיים. מאד מפריע לו לשהות בשמש ולרוב הוא מחפש צל כשאנו בשמש (כמובן שכוונתי לשמש חזקה..)-במסיבה שהינו לאחרונה-שעה 5 אחה"צ הוא חיפש להיות כל הזמן בצל בטענה כי "השמש מציקה לו בעיניים" ולעיתים הוא מתחיל לדמוע בשל כך. אציין כי הוא לא! בהיר עיניים. האם עלי לבדוק לעומק..?,או שיתכן כי זה מציק לו כמו לנו המבוגרים..? על מה עלול עינין הרגישות לשמש להצביע? אצין כי מדובר בילד כבן 3 וחצי וכן שהבדיקות שעבר כללו מתן טיפות להרחבת אישונים. בברכה-מיטל.

21/06/2005 | 16:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיטל שלום. רגישות לאור ברוב המקרים איניה כרוכה בפתולוגיה עינית מוגדרת המצריכה טיפול ספציפי. המקרים בהפ פוטופוביה (השם הרפואי לרגישות יתר לאור) היא עקב פתולוגיה מתחלקים ל 1-מולדים,- כגון לבקנות, פתולוגיות של הסגמנט הקדמי כגון בקרנית או בקשתית ועוד. כל אלו יורדים מהפרק בילד שעבר בדיקת עיניים מלאה ונמצא תקין. 2- נרכשים, כגון דלקת פנימית של העין (אובאיטיס) שזה מאד לא שכיח בגיל זה, אבל אם הבעיה משמעותית שווה לבדוק שוב ולוודא שאין בעיה נרכשת כזו. ברוב המכריע של הילדים שפונים אלי בגלל פוטופוביה- אין ממצא פתולוגי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה