עין ארוכה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/06/2005 | 05:41 | מאת: אחת

רציתי לדעת האם יש קשר לעובדה שיש עין ארוכה,"אליפטית" מבחינת צורתה החיצונית ומבחינת אורכה בסמטימטרים לבין רוחק ראיה כתוצאה מכך. קראתי היכן שהוא על קשר בין עין ארוכה לבין רוחק ראיה אבל לא הבנתי אם מדובר ממש בגודל העיניים או במשהו פנימי ברשתית או בגלגל העין. בתודה

19/06/2005 | 18:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאחת (?) שלום, יש קשר והוא שככל שהעין ארוכה יותר, הרשתית רחוקה יותר מהקרנית, וצריך פחות כח תשבורת (=יותר מינוסים) כדי שקני האור תהיינה בפוקוס על הרשתית, בקיצור- עין קצרה מהנורמלי, רוחק ראיה. (משקפי פלוס) עין ארוכה מהנורמלי, קוצר ראיה. (משקפי מינוס) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה