עין נפוחה עם אדמומיות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/06/2005 | 19:46 | מאת: סיגלית

שלום רב, בני בן ה- 5 התעורר הבוקר עם עין אדומה ונפוחה בחלקה העליון. אין לי מושג מה זה אבל אני מניחה שזו עקיצה היות ובכל בוקר הוא מתעורר עקוץ במקום אחר בגוף. הוא סובל מגרד באזור הנפיחות. שאלתי היא איך מטפלים? האם ישנה דרך טיבעית כלשהי כמו שימוש בחליטה מצמח מסויים? אודה על העזרה. סיגל

19/06/2005 | 17:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגלית שלום אני מניח שאת מתכוונת לנפיחות בעפעף העליון, ולא בעין. בדרך כלל מספיק טיפול בתכשיר אנטי אלרגי כלשהוא. אבל- אם יש מהלך של החמרה בנפיחות, חום, ואודם ניכר בעפעף, צריך לחשוד בזיהום חיידקי משני ולפנות מיד לבדיקת רופא ילדים. (מצב זה מחייב בדרך כלל אנטיביוטיקה סיסטמית). לצערי אני לא מתמצא בתרופות טבעוניות, אם כי אני מניח שדוקא במצב זה (נפיחות לאחר עקיצה) הן יכולות להיות יעילות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה