טיפול מונע

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/06/2005 | 16:32 | מאת: ש.

שלום, במסגרת בדיקת העיניים המומלצת בגיל שנה, לקחנו את בתנו בת השנה וחודשיים לבדיקה. בבדיקה (אשר נערכה אצל רופא פרטי וכללה הרחבת אישונים), נמצא כי יש לה צילינדר 2, ונאמר לנו להגיע לקראת גיל שנתיים לבדיקה חוזרת, כאשר יש סיכוי רב שהילדה תצטרך להרכיב משקפיים. האם יש מה לעשות כדי לנסות ולמנוע את קוצר הראיה? האם במהלך החודשים הללו יש טיפול מונע שניתן לעשות? קשה לי מאד לחשוב על ילדה בת שנתיים עם משקפיים... יצוין כי אני מרכיבה משקפיים כבר כ-10 שנים (מס' 5!) ולבעלי משקפיים מס' 1. תודה!!

09/06/2005 | 12:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לש. (מה הבעיה לכתוב שם פרטי?) שלום, לא ידוע לנו כיום על טיפול מונע אפקטיבי למניעת קוצר ראיה בגיל זה. בגיל מבוגר יותר (גיל בית ספר), בילדים שיש להם קוצר ראיה והוא מתקדם מהר. יש מספר אופציות טיפוליות, וגם הם בויכוח. בנתיים הייתי ממתין לבדיקה הבאה וממשיך לפי הממצאים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה