מצטרפת לשאלה על דום לב

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/06/2005 | 10:37 | מאת: שירי

בתי צריכה לעבור ניתוח לתיקון פזילה וכמובן שאני מאד דואגת לאחר שקראתי על המקרה. הסטטיסטיקה היא 1 לשנה לכל הניתוחים או רק לניתוחי פזילה? כמה ניתוחי פזילה יש בשנה? אני דואגת נורא

06/06/2005 | 16:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירי שלום, הסטטיסטיקה לא עוזרת לך להעריך את הסיכון למקרה ספציפי. (הסטטיסטיקה עובדת על קבוצות גדולות, המקרה הבודד או 100% מצליח או 100% לא). בכללי, הסיכון לסיבוך הרדמה כללית בניתוח פזילה בילד הוא כל כך נמוך שהוא מצטרף לאין סוף סיכונים מפחידים אך נדירים שיכולים לקרות בחיי היום יום, ואין טעם להתייחס אליהם מרוב שהם נדירים, למרות שאם יקרו, מדובר באסון. הדוגמא הקלסית: בכל יום, ולא פעם בשנה, נהרגים או נפצעים קשה ילדים בתאונות דרכים. בכל זאת אנחנו לוקחים בכל יום את הילדים שלנו לנסיעות לא חיוניות, ולא חושבים בכל פעם מחדש שאנו מסכנים את חייהם, למרות שהסיכון גבוה בהרבה מסיכון הרדמה, ורוב הנסיעות חשובות הרבה פחות מהטיפול שבגללו מרדימים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה