תוצאות בדיקת עיינים Anisometropia: Right Eye Myopi

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/05/2005 | 09:03 | מאת: יעל

שלום רב, לפני כשבוע נבדק בני אצל רופאה בשל אודם בעין שמאל , במהלך הבדיקה ציינה הרופאה כי נראה שבני סובל מעין עצלה ויש לבדוק את המצב לאחר סיום הטיפול בדלקת . לקחתי את בני ובצעתי בדיקה ב"ראיית הנולד" והתוצאות שחזרו אמרו כי בני סובל מ: Anisometropia: Right Eye Myopia Astigmatism כאמא ולא כרופאה או מבינה בתחום נלחצתי מאוד ואחרי שקראתי חומר באינטרנט אני חייבת להגיד שלא נרגעתי. בני הוא בן שנה ושמונה חודשים והמחשבה שגיליתי את זה רק עתה מטרידה אותי מאוד. אשמח אם תוכל להסביר לי ואולי להרגיע אותי מעט על האבחנה שניתנה לי לפני שאפנה לטיפול רפואי. אם ישנם לינקים לכתבות בנושא אשמח אם תוכל להפנות אותי עליהם בברכה יעל

31/05/2005 | 10:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, אני מציע לך להפוך את הסדר. במקום לקרוא על נושא שלא בטוח שהוא האבחנה, (וזו קריאה די קשה בלי שיש את היסודות המתאימים באופטיקה ופזיולוגיה של העין, וגם מפחידה משום שבדרך כלל מוצגת הפתולוגיה במצב ה"מלא" והחמור ביותר שלה, בעוד שבחיים בדרך כלל הבעיה היא חלקית), אני מציע שתקחי את הילד לרופא עיניים לילדים שיבצע בדיקה מלאה כולל בדיקת התשבורת (="מספרי" המשקפיים), יקבע את האבחנה המדוייקת (כמה מיופיה, מה ההבדל בין העיניים, האם האסטיגמטיזם הוא משמעותי- לחלק גדול מהילדים יש קצת אסטיגמטיזם סימטרי כחלק מהתשבורת הנורמלית). ראיית הנולד זו רק בדיקת סקר, לא ניתן לקבוע על פי התוצאה (השוואת צורת הרפלקס האדום המתקבל בצילום) אבחנה מדוייקת וודאי שלא טיפול מדוייק. הרופא אז יסביר לך בדיוק מה הממצאים אצל הבן שלך ומה המשמעות שלהם. מהנקודה הזו תפני לאינטרנט (אני נוהג לרשום להורים את מילות המפתח הקשורות באבחנה שלהם) ואז הקריאה שלך גם תהייה ממוקדת יותר, קלה יותר להבנה על רקע ההסבר הקודם וגם תוכלי לחזור לרופא עם שאלות ספציפיות. בכללי: בדיקה כזו צריך לעבור כל ילד באוכלוסיה בגיל שנה לערך, כדי לאתר בזמן את אותם 4%מהאוכלוסיה הסובלים כל החיים מעין עצלה בגלל לקוי מילדות שלא אותר ולא טופל בשנים הראשונות לחייהם. לצערי הילדים לא מופנים באופן שגרתי לבדיקות האלו, ובכל יום אני שומע ממספר אמהות לילדים עם עין עצלה כמה הן כועסות שלא אמרו להן לפנות בזמן וכעת (בדרך כלל גיל 6) כבר לא ניתן לשפר את הראיה בעין העצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה