משפשף עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/05/2005 | 08:45 | מאת: אנה

בני בן 1.5. מגיל קטן הוא משפשף את עיניו, גם כאשר לא עייף. בבדיקה של רופא עיניים מסתבר שיש לו קצת קוצר רעייה (לא בטוח). הרופא המליץ לעשות אורטואופטיקה. אני לא רוצה לעשות בדיקה זו לילד כזה קטן (עברתי את זה עם אחיו הגדול וזה היה סיוט). חשוב לציין כי שנינו מרכיבים משקפיים (אני מגיל צעיר). האם יש דרך אחרת לבדוק את הראייה? במידה ויש לו קוצר ראייה - האם הוא ירכיב משקפיים מגיל כה צעיר? אודה על תשובתך!

28/05/2005 | 23:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאנא שלום, לא הבנתי כלום מהשאלה. 1-מה זאת אומרת "בבדיקה של רופא עיניים מסתבר שיש לו קצת קוצר רעייה (לא בטוח)."?? בבדיקת תשבורת עם טיפות מתקבלת התשבורת (="המספר") המדוייק, ואין סיבה שיהיה ספק אם יש או אין קוצר ראיה. (יכול כמובן להיות ספק לגבי הצורך במתן משקפיים, אבל זה עניין אחר) . 2-מה זה קשור לאורטופטיקה (= תרגילים לטיפול בהפרעות שונות הקשורות לפזילה ולחיבור דו עיני, אין שום קשר לקוצר ראיה)?? בנוסף בדיקה אורטופטית (שרופא עיניים ילדים מבצע לבד בדרך כלל) היא לא סיוט, אלא בדיקה שרוב הילדים נהנים ממנה מאד (רואים צעצועים, אורות וכו). אולי את מערבבת בין בדיקת האורטופטיקה לבין בדיקת התשבורת עם הטיפות? (שהיא באמת מעט לא נעימה, הטיפות קצת צורבות ואחר כך יש טשטוש ראיה, אבל בהחלט חיונית). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה