לד"ר שלום, אשמח אם תענה לי.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/05/2005 | 21:10 | מאת: אורן

אני בן 14 ורואה לכלוכים בעיניים , בגלל עכירות בג'ל. פניתי לרופא ואמר שהלכלוכים יעברו , ואין בעיה ברשתית. קראתי באינטרנט שזה קורה לאנשים בגילאים מעל 50 האם זה אומר שהזגוגית התכווצה אצלי והתנתקה מהרשתית? דבר שקורה בגילאים יותר מבוגרים.. וזה בלתי הפיך? "גלגל העין מלא בחומר הנראה כג'לי ונקרא זגוגית. הזגוגית בנויה רובה ממים אך יש בה סיבי קולגן, חומצה היילורונית ועוד. סיבי הקולגן מחברים בין הזגוגית לרשתית סביב עצב הראיה וכן בהיקף הרשתית. עם השנים, בדרך כלל מעל גיל 50 יש שינויים במבנה הזגוגית והיא בבת אחת מתכווצת ומתנתקת מהרשתית. היא מנתקת אתה מעט רקמת חבור שהייתה סביב עצב הראיה ואז מופיעה עכירות קטנה המטיילת בשדה הראיה ומתוארת על ידי החולה כ"זבוב" או "פרפר", חוטים ועוד. " קראתי על זה כאן: http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Departments/Medical+departments/Ophtalmonew/EynayimClalit/EynayimClalitPatientsInfo/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%94%D7%96%D7%92%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA.htm תודה על תשובה!

27/05/2005 | 12:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורן שלום, אם זו באמת האבחנה (לא בדקתי אותך), אז: זה יכול לקרו גם בגיל צעיר, בעיקר אם יש קוצר ראיה. זה לא הפיך, אם כי ה"נקודות" נעלמות עם הזמן. צריך בדיקת עיניים יסודית כולל בדיקת רשתית בהרחבת אישונים כדי לוודא שלא נגרם נזק (בדרך כלל קרע) לרשתית. דר. נוימן

27/05/2005 | 17:31 | מאת: אורן

ואמר שאין בעיות ברשתית. ואין קוצר ראיה , הראיה טובה. והלכלוכים יעברו. מה שכן רציתי לדעת אם זה אומר שהזגוגית התכווצה והתנתקה מהרשתית? או לא בהכרח? יכול להיות גם floaters בלי התנתקות של זגוגית? אלא רק בגלל עכירות בג'ל? תודה רבה שוב!!!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה