קוצר ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/02/2003 | 17:39 | מאת: ירון

בתי בת העשר קצרת רואי מס המשקפיים שהיא צריכה להרכיב הוא 9-היא מסרבת להריכבם .כל נסינות השכנוע לא עוזרים. האם היא מסוגלת לתפקד ואיזה יכולת ראיה יש לה ללא המשקפיים.והאם קוצר הראיה עלול להחמיר עקב סירובה להרכיב .מה ניתן לעשות על מנת לשכנע אותה. בברכה ירון

24/02/2003 | 08:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לירון שלום, ב 9-, , הקודה הרחוקה ביותר בה היא רואה חד היא 11 סמ לפני העין. (100 לחלק לכח המשקפיים). מעבר לזה התמונה מתחילה להטשטש במהירות. לא צפוי נזק לעיניים או גדילת המספר בגלל אי הרכבת המשקפיים, אך לא סביר להשאיר ילדה בת 10 עם לקוי ראיה לא מתוקן ברמה כזו. האם היא מצליחה להעתיק מחברים את הכתוב בלוח? (אם היא רואה מה כתוב בלוח, אז לפחות באחת העיניים היא פחות מ 9-.) יש לי מספר ילדים כאלו המסתדרים היטב עם עדשות מגע. היום יש עדשות חד פעמיות, כך שכל נושא הנקוי ושמירת העדשה הפסיק להוות בעיה, ואתם יכולים ללמוד להכניס ולהוציא את העדשה, פעולה של מס שניות בבוקר ובערב, והילדה תראה טוב כל היום. האם היא תלמידה טובה? האם אוהבת לקרא? האם המספר של המשקפיים נקבע לאחר בדיקה עם טיפות הרחבה?

24/02/2003 | 10:47 | מאת: ירון

לדר נוימן תודה לתשובתך בכיתה היא לא מסוגלת לראות מהלוחכלום למרות שהיא יושבת בשורה הראשונה. היא מעתיקה בהפסקות כשהיא צמודה ממש ללוח או מחברות .גם בבית בשעת צפיה בטלויזיה היא יושבת צמוד למסך. גם בשעה שהיא קוראת ספר הוא צמוד לאפה . היא תלמידה לא רעה כלל למרות מגבלות הראיה שלה. ברחוב אני חושש שהיא הולכת רואים שהיא מאמצת את עיניה כל הזמן והליכה די הססנית. פעם היא אזרה אומץ והרכיבה אותם בכיתה כנראה שלעגו לה על היותה ממושקפת וזה אחת הסיבות לסירוב. עדשות מגע ניסנו כמה פעמים וזה לא הסתדר העין רגישה.דר נוימן איך בכל זאת ניתן לשכנע אותה להרכיב משקפיים. שוב תודה ירון..

25/02/2003 | 09:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום ירון, לצערי אני לא מכיר דרך "רפואית" (למשל על ידי טיפות אטרופין כפי שאנו עושים לעיתים כדי לשכנע ילד להרכיב משקפי רוחק ראיה), שבה ניתן "לשכנע ילד להרכיב משקפי (-). לעיתים שיחת כיתה בהנחית המורה בנושא קוצר ראיה ומשקפיים יכולים לעזור. (בדרך כלל יעיל בגיל הגן או כתה א, לא כל כך בגיל זה.) אני הייתי משתדל יותר בכוון עדשות מגע. צריך לחשוב על פתרונות יצירתיים כגון יום אחד עדשה בימין ויום אחד בשמאל, בתחילה רק בשעות ביה"ס וכדומה, האם קבלתם מיומנות מספקת בהרכבת העדשה לילדה בלי להכאיב במהלך ההרכבה? טיפות הרדמה מקומית בימים הראשונים לפני ההרכבה? ועוד. אני לא כל כך מקבל ששה"עין רגישה" במידה שממש לא ניתן להרכיב עדשות רכות לפחות חלק מהזמן. יש כמובן את הדרך הדרסטית של השתלת עדשה תוך עינית (ארטיזן), דבר אותו אני מבצע במבוגרים (18+) עם קוצר ראיה גבוה שלא מסתדרים עם תיקון אחר, אבל זה כמובן לא בשבילה, הן בגלל הגיל והן בגלל שהמספרים עדיין יכולים לגדול. אם תרצו לבא איתה, אני כמעט בטוח שבשיתןף פעולה עם האופטומטריסט אתו אני עובד נוכל להרגיל אותה (אתכם) לשימוש חלקי לפחות בעדשת מגע. מה עם הרכבת משקפיים בבית, לטלוויזיה למשל?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה