ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/05/2005 | 21:13 | מאת: ע

בני בן השלושה חודשים יעבור שבוע הבא ניתוח להורדת ההניומה ( או איך שקוראים לזה) ( הכוונה להתנפחות כלי דם ) בעפעף . מאז הלידה זה הלך וגדל ועכשיו זה כמעט סוגר את כל העין ויש חשש לעין עצלה שאלתי האם זה לא מסוכן בגילכזה לעבור ניתוח כזה? והאם הרופא , לפי דעתך, צדק שהחליט ללכת על ניתוח ולא לחכות עוד ? אנא תשובתך בהקדם

21/05/2005 | 23:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל-ע שלום, זו מסוג השאלות שרק רופא שבדק את הילד יכול לענות לך. בעיקרון, חלק ממקרי ההמנגיומה של הארובה והעפעפיים מגיעים להסרה כירורגית, ולעיתים גם בגיל מספר חדשים, עם הסכנה להתפתחות ראיה תקינה בעין זו מצדיקה את זה, ויש רושם שטיפול שמרני יותר כגון סגירות לא יועיל. (למשל לא מזמן יצאה עבודה מאוסטרליה שתומכת בהסרה מוקדמת של המנגיומות כאלו) רפואה שלמה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה