שק דמעות בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/05/2005 | 21:50 | מאת: שרון

דר נוימן שלום איתי בן 8 חודשים נולד עם שק דמעות סתום בחודש האחרון ישנה הקלה עצומה בכמות ההפרשות וזליגת הדמעות אך לעיתים ישנם הפרשות מעטות ההיתכן ושק הדמעות נפתח חלקית ??? ישנה הקלה משמעותית ישנם ימים שהעין נקיה לגמרי והכל נראה בסדר ולפעמים ישנם ימיים שקיימת הפרשה קלה . האם גפ במקרים של פתיחה חלקית של השק מנתחים או במקרה כזה רצוי להמתין עוד ... תודה שרון

21/05/2005 | 23:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שרון שלום, כ-95% מהילדים הסובלים מחסימה מולדת בדרכי הדמעות מחלימים ללא טיפול (התעלה נפתחת מעצמה) עד גיל שנה לערך. רוב הסיכויים שזה מה שקורה כעת אצלכם. לא הייתי מתערב בנתיים. דר. נוימן

29/12/2005 | 17:47 | מאת: אתי

יש לי תינוקת שנולדה עם דלקת בעין הרופא אמר שכנראה זה שק דמעות סתום יש לציין שהיא בת חודש,נתנו לי טיפות וגם משחה וכל פעם נראה שזה עובר ואז זה חוזר וזה נראה ממש נורא השאלה שלי היא מה עושים והאם זה מפריע לראיה?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה