מיקוד ראייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/05/2005 | 12:11 | מאת: אמא

לבני בן ה 20 כאבו העיניים והתעייפו בקלות ונאמר לו שיש לו בעייה של מיקוד ראייה וכרגע הוא מבצע תרגילי עיניים אצל אורתופיסט.בנוסף יתכן ויש לו קוצר ראייה קל שעדיין לא מצריך משקפיים.אלא שהתרגילים מכאיבים לעיניו(לדברי האורתופיסט זה בגלל מאמץ השרירים בעקבות התרגילים)והוא חש שאינו רואה כ"כ טוב,והעיניים עדיין כואבות לו כשהוא קורא.התרגילים נמשכים כבר כמה חודשים וכנראה זה לא עוזר או שיש בעיה אחרת.האם יתכן שהתרגילים ,שבאים לתקן בעיית מיקוד עלולים להעלות את רמת קוצר הראייה שלו?(אם הפלוס יורד זה אומר שהמינוס עולה...)

17/05/2005 | 10:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אני מניח שעבר לפני התרגילים בדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת בהרחבת אישונים אצל רופא המתמחה בפזילה? התרגילים לכשעצמם לא יכולים לשנות את התשבורת (להוריד את הפלוס) ולכן גם לא לגרום לקוצר ראיה. דר. נוימן

11/06/2007 | 12:45 | מאת: פאני

הלכתי לפני חודש לבדיקת ראיה וגילו אצלי -בעיות מיקוד ראיה- והפנו אותי לעשות תרגילי מיקוד ראיה, ואני חפשת באינטרנט הסבר איך עושים את התרגילים, אשמח אם תעזור לי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה