משקפים לילד בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/01/2003 | 11:38 | מאת: ירדנה

שלום עקב הפרשה תמידית מהעין שלבני בן ה9 חודשים, פנינולרופאה מומחית שטענה שיש לילד קוצר ראיה במספר -3. אחרי ההלם וביקור אצל רופא נוסף, נאמר לנושאיןלו כלום ורק זקוקלניתוח לפתיחת תעלה. מה עושים? מי הוא רופא מומלץ לתינוקות? תודה

07/01/2003 | 23:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ירדנה שלום, למרבה המזל קביעת המספר של הילד היא פשוטה וחד משמעית- על ידי בדיקה שנקראת רטינוסקופיה שנעשית שעה לאחר שהילד קיבל טיפות הרחבה, ניתן לקבוע במדוייק את שגיאת התשבורת (ה"מספר") של התינוק. (שגיאה של +/- חצי דיאופטר בין בודקים מיומנים- לא משמעותי.) שאלה אחרת היא החל מאיזה "מספר" צריך התינוק לקבל משקפיים. זה תלוי בגורמים רבים- המספר, הבדל בין העיניים, נוכחות פתולוגיות עיניות נוספות (פזילה למשל) ועוד. את צריכה להתיעץ עם רופא עיניים ילדים שיחזור על הבדיקה לקביאת המספר המדויק, ואז ידון אתך לגבי הצורך במשקפיים. לגבי פתיחת החסימה בדרכי הדמעות- אם הילד סמפטומטי מעבר לגיל 6-9 חדשים. כולל דמעת קבועה, אפשר לשקול פתיחה בהרדמה כללית (זה לא ממש נתוח). אני נוהג קודם לנסות פעם אחת לחיצה חזקה על השק, תוך סגירת המעבר לעין. בערך ברבע מהמקרים ניתן לפתוח את הסתימה במרפאה בדרך זו.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה