מספר נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/05/2005 | 16:45 | מאת: ברכה

בזמן האחרון נתקלתי בכמה מקרים, שילד בסביבות גיל 13 או קצת יותר, נזקק למשקפיים עם מספר מינוס או פלוס נמוך, בערך 1, והאופטומטריסט שהוא עשה אצלו משקפיים אומר שצריך להרכיב את המשקפיים כל הזמן, כשבאמת הילד זקוק למשקפיים רק ללוח/טלויזיה אם זה מינוס או קריאה/מחשב אם זה פלוס. מאיזו סיבה האופטומטריסט אומר להרכיב כל הזמן ?

03/05/2005 | 10:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לברכה שלום, אין לי מושג, ההפך הוא הנכון. בקוצר ראיה נמוך עדיף לא להרכיב את המשקפיים בזמן עבודה לקרוב (קריאה, מחשב) כדי להקטין את האקומודציה (אקומודציה=מאמץ הפוקוס לקרוב שקצר הראיה עושה אותו פחות כאשר הוא בלי משקפיים, מכיוון שהוא בין כך עם פוקוס קרוב, זה קוצר הראיה) שיש החושבים שהיא אחד הגורמים להתקדמות קוצר הראיה. בכלל לא נראה לי נכון שילד יקבל משקפיים על סמך בדיקת אופטומטריסט בלבד, ללא רפרקציה ציקלופלגית עם טיפות והרחבת האישון. דר נוימן

03/05/2005 | 12:18 | מאת: ברכה

שלום ותודה על התשובה, 1) גם לי נראה שההיפך הוא הנכון, אבל עובדה שקרה שהאופטומטריסט אמר כך, הם יש בזה הגיון כלשהו ? 2) מה במקרה של מספר פלוס - רוחק ראיה ? 3) זה קורה הרבה מאוד שילד בגיל 13 ומעלה לא רואה טוב לרחוק והולכים ישר לאופטומטריסט בלי ללכת קודם לרופא עיניים, ואפילו אם הולכים קודם לרופא עיניים לא עושים בדיקה עם הרחבת אישונים, האם לדעתך זה לא נכון ותמיד צריך לעשות קודם בדיקה עם הרחבת אישונים ? עד איזה גיל ? תודה מראש

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה