התנפחות כלי דם בעפעף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/05/2005 | 15:17 | מאת: ליאור

שלום לך ד"ר, יש לי בן בגיל חודשיים וחצי, כאשר זמן קצר לאחר הלידה (כשלושה שבועות) שמנו לב שיש לו נפיחות רצינית מעל אחת העיניים. היינו אצל 2 רופאי עיניים - שניהם אמרו שזה התנפחות כלי דם מעל העין וזה יעבור עד גיל שנתיים. הראשון נתן טיפות ומשחה בהתחלה כי חשב שזו דלקת. כרגע אנחנו לא מטפלים עם שום תכשיר ומדואגים. זה נראה ממש לא טוב.. מה דעתך? אני יכול לשוח תמונה במייל אם צריך.

03/05/2005 | 09:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאור שלום, אם רק כלי דם עדינים מתחת לעור, אכן חסר חשיבות. אם מדובר בהמנגיומה (גידול שפיר המורכב מרקמה וסקולרית השכיח בילדים) מחייב בדיקה כולל רפרקציה והתייחסות בהתאם. אל תשלח לי תמונה במייל, אסור לקבוע אבחנות ספציפיות דרך הרשת, אני עונה רק באופן כללי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה