לאחר ניתוח לתיקון פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/04/2005 | 22:31 | מאת: רני

שלום כעבור כמה זמן לאחר הניתוח מותר לחזור לשעורי התעמלות ? לשחיה? לכמה שבועות אתה ממליץ לשים טיפות? ראיתי באתר של הדסה שהם ממליצים על שבוע ואלו ברמבם ממליצים על שבועיים ושמעתי גם על מקומות שממליצים על 4 שבועות. מה אומרת הספרות המקצועית בנושא בקשר לטיפות וולטרן? תודה וחג שמח

29/04/2005 | 09:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרני שלום, על כל השאלות האלו אמור לענות הרופא המנתח שלך. אני מבקש להגביל פעילות לכ10 ימים בלבד. הפצע הניתוח סגור לאחר כיומיים לחדירת זיהום או נוזלים, ולא ידוע בספרות או מהנסיון על מקרה ששריר ניתק מהחיבור לאחר ניתוח פזילה בגלל התעמלות. טיפות וולטרן הוכחו כיעילות להפגת התגובה הדלקתית לאחר ניתוחי פזילה (וגם ניתוחי עיניים אחרים). אני נוהג להשתמש בסטרואידים מקומיים למספר שבועות למטרה זו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה