חסימה בדרכי הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/04/2005 | 00:06 | מאת: משה

לד"ר נוימן שלום בני בן שנתיים וארבעה חדשים סובל מהפרשות מלוות בדמעות בשתי העיניים. כשהייה בן מספר חדשים החלו ההפרשות וניתן לו טיפול תרופתי ועיסוי. ההפרשות נעלמו והן חזרו לפני כחודשיים. רופא העיניים איבחן חסימה בדרכי הדמעות, המליץ לבצע שטיפה בשתי העיניים ואם הדלקות יחזרו תבוצע השתלת צינוריות. ברצוני לקבל תשובה על השאלות הבאות: כיצד לוודא שזו אכן חסימה ולא משהו הקשור בנזלת או הצטננות מהן האלטרנטיבות הקיימות כדי לפתוח סתימה כזו ומהם אחוזי ההצלחה תודה רבה משה

27/04/2005 | 13:22 | מאת: RE: חסימה בדרכי הדמעות

RE: חסימה בדרכי הדמעות

29/04/2005 | 09:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למשה שלום, 1- בעיקר לפי זה שהצרות (מצב בו ה"חסימה" משנית לגודש באף בזמן נזלת או הצטננות) הסמפטומים (דמעת והפרשות) מופיעים רק כאשר הילד מצונן, ואין כלום בתקופה שבין ההצטננויות, בעוד שבחסימה "אמיתית" יש דמעת כל הזמן, ואין קשר למצב הגודש באף. (פר הגדרה, בחסימה מלאה אין קשר בין המערכות). 2-היום יש גם אפשרות להרחיב הצרות על ידי בלונית הניתנת לניפוח. (דומה למערכת בה מרחיבים כלי דם מוצרים). כנס ל"חיפוש בפורם זה" בתפיט למעלה עם הערך "חסימה". דברנו הרבה בנושא זה בעבר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה