"הלבן" של העין לא ממש לבן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/04/2005 | 12:35 | מאת: מיכל

הי, בתי בת חודשיים. לאחרונה הבחנתי כי חלק מהלחמית (זה השם של החלק הלבן, נכון?) בשתי עינייה מוכתם בגוון אפרפר. אני מבחינה בזה כאשר היא מסיטה את מבטה הצידה ואז נחשף אזור בגלגל העין שלה שבד"כ סמוי מהעין שלי. הראיתי זאת לרופא ילדים שלא הבין מה אני רוצה מחייו. מצד אחד זה הרגיע אותי ומצד שני אני מקווה שאני לא מזניחה משהו.. הילדה מתפתחת יפה, עוקבת במבטה אחרי חפצים נעים ומתקשרת בחיוכים וקולות. האם מוכרת לך התופעה של לחמית מוכתמת? מה יכולות להיות הסיבות וההשלכות? תודה מראש, מיכל

14/04/2005 | 15:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, ברוב המכריע של המקרים מדובר בפיגמנטציה "רגילה", השכיחה יותר בילדים להורים ממוצא צפון אפריקאי או עיראק-אירן. במקרים נדירים יש גם מצבים פתולוגיים הקשורים בפיגמנטצית יתר ונראים כך. אפשר להבדיל די בקלות לפי המראה, ובמקרה של ספק בדיקת קרקעית העין תעזור. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה