ניתוח לדואן סינדרום

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/03/2005 | 17:16 | מאת: יפעת

שלום לך דוקטור. אני בת 18 ויש לי דואן סינדרום (העין השמאלית שלי לא יכולה לפנות החוצה). לא היו לי בעיות עיניים אחרות כתוצאה מכך, אבל העובדה שאני לא יכולה להביט שמאלה בלי לעשות סיבוב ענק עם הראש מפריעה לי מאוד. תמיד הרופאה שלי אמרה לי שאין שום טיפול לתופעה, אבל לאחרונה עשיתי על זה מחקר מקיף באינטרנט וראיתי שיש איזה ניתוח שאמור להגדיל את התנועה של השריר החוצה. האם זה נכון? מה התוצאות של הניתוח? מה הסכנות? והאם עושים אותו גם בארץ? אני מאוד אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה .

30/03/2005 | 18:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליפעת שלום, לאחרונה אנו מבצעים למטרה זו ניתוח שנקרא transposition of the vertical muscles או בעברית הסחה של שרירי העיניים הורטיקליים לא איזור השריר הצדדי, (זה שלא פועל תקין בתסמונת דווין). בניתוח שה משיגים שיפור בתנועתיות הצידה, אם כי לא תנועה מלאה. האם יש לך גם מנח ראש בלתי תקין? דר. נוימן

05/04/2005 | 17:51 | מאת: יפעת

תודה רבה על התשובה... זה משמח אותי מאוד כי שנים נאמר לי שאין מה לעשות בנושא. מה הכוונה במנח ראש לא תקין? הרבה העירו לי על כך שאני לא מסתכלת ישר אלא מטה את הראש שמאלה ומביטה ימינה על מנת להסתכל ישר. אתה מתכוון לזה? ועוד שאלה, יש בארץ רופאים שמבצעים את הניתוח הזה?

27/12/2006 | 14:29 | מאת: פלוטו

שלום יש לי דואן סינדרום, הבעיה באה לידי ביטוי בעיקר בעין שמאל, נותחתי פעמיים כאשר בניתוח הראשון הסירו לי שריר בעין שמאל ובניתוח השני לאחר מס' שנים קיצרו את שאר השרירים באותה העין. תזוזת העיניים שלי היום מאוד מוגבלת, איני יכולה להזיז את העיניים יחדיו ואת עין שמאל איני יכולה להזיז כלל לכיוונים מסויימים. האם יש עוד מה לעשות? האם יש פתרון לכך? (את הניתוח האחרון עברתי לפני כ-10 שנים)

17/01/2008 | 23:40 | מאת: פלוטו

מה הקריטריונים לעבור את הניתוח הזה?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה