מצמוץ בלתי רצוני בתדירות גבוהה מאוד אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/03/2005 | 08:14 | מאת: שמואל

פתאום הילד (בן שבע) התחיל למצמץ בתדירות גבוהה מאוד. המצמוץ נורא מכוער, ומפריע מאוד. ממה זה יכול להיות ואיך לדעתך אפשר למנוע התופעה ?. רופא עינים בדק ואינו מוצא ליקוי.

15/03/2005 | 17:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מצמוץ היא תלונה שכיחה ביותר בילדים. ברוב המקרים אין פתולוגיה עינית, ובמרבית המקרים התופעה חולפת מאליה תוך מס שבועות. (כך בכל המקרים שנתקלתי עד כה, לפחות שני ילדים בכל יום מרפאה!). יש לבצע בדיקת עיניים מלאה כולל היפוך העפעף (כבר היו לי הפתעות שם) ובדיקת תשבורת בהרחבה. אם מעורבים שרירי פנים נוספים, כדאי אולי גם ללהתייעץ עם נאורולוג לילדים. אם כל הנ"ל תקין-הייתי מסתפק בנתיים במעקב דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה