פזילה סמויה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/03/2005 | 23:33 | מאת: גיל

לאחר שבני בן ה 12 התלונן על בעיה של חוסר חדות בראיה למרחק (ללא כפילות בראיה) נמצא בבדיקה קוצר ראיה של 0.75 ופזילה סמויה של 10 פריזמות פנימה. הומלץ על הרכבת משקפיים עם המספר הנ"ל + 3 פריזמות בעין אחת. האם הטיפול נכון או האם יש טיפול אחר טוב יותר? תודה

04/03/2005 | 19:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגיל שלום, מסוג השאלות שקשה מאד לענות במדוייק ללא בדיקת הילד. בכללי אני לא בעד שימוש בפריזמות בילדים, להוצא מקרים מיוחדים. האם זה נרשם על ידי רופא עיניים לאחר בדיקה מלאה כולל טיפות הרחבה? דר. נוימן

28/05/2005 | 12:58 | מאת: רונית

שלום , אני בגיל 37 , בריאה ופעילה ספורטיבית. בעבר אובחנה אצלי פזילה סמויה, הטיפול בקופ"ח לא הועיל לי, וטיפול פרטי כן עזר. מאז, כמעט 8 שנים שלא סבלתי מכך, עד לאחרונה שאני חשה הפרעות בעין שמאל. זה קרה לי לאחר שהקלדתי במשך תקופה ארוכה, בלחץ של זמן, כמויות גדולות של נתונים בעבודה. ומאז זה לא מפסיק, גם במנוחה. רופאת עיניים בדקה אותי ואמרה שהראיה שלי 6/6 בשתי העיניים. אך בכל זאת יש לי הרגשה לא נעימה בעין שמאל: ראשית, יש לי טישטוש מדי פעם, (כולל במהלך בדיקת הראיה, אך הרופאה טענה שזה כלום). היא התייחסה לביטוי: "נסיטגמוס" אך לא פירשה לי למה הכוונה. לפעמים אני מרגישה כאילו העין נסגרת לי וכן, קשה לי להשאירה פתוחה ברציפות כמו את עין ימין. לפעמים אני חשה כי העין "צונחת" כלפי מטה. כמו-כן, שמתי לב כי יש לי לאחרונה נימי דם בולטים יותר בעיניים, דבר שלא היה לי כלל בעבר. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה "נסיטגמוס" שהרופאה הזכירה, ולהדריך אותי לאן עליי לפנות לאיבחון הבעיה שתיארתי לעיל.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה