גלגול עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/02/2005 | 21:28 | מאת: ר.

שלום ד"ר נוימן, בתנו בת 4.5 חודשים. נולדה עם חסימה בדרכי הדמעות בעין אחת. לאחרונה, החלה 'לגלגל' עיניים כלפי מעלה מדי פעם לזמן קצר. לפעמים הדבר קורה כשהיא עייפה אך לא בהכרח. מה יכולה להיות הסיבה? האם יש צורך לפנות לרופא עיניים\נוירולוג ילדים? בתודה מראש.

04/03/2005 | 19:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, 1- אין קשר בין "גלגול עיניים" ובין חסימה בדרכי דמעות. 2-לעצם התלונה, להערכתי יש מקום לבדיקת עיניים מלאה, כולל הערכת תנועות העיניים ובדיקת עצב הראיה. הרופא ישקול לפי התלונה (באנמנזה מפורטת יותר) ולפי הממצאים (למשל אם יש ריצוד בעיניים), אם יש גם מקום ליעוץ נאורולוגי דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה