הרדמה לצורך בדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/02/2005 | 16:17 | מאת: רינת

שלום רב בני בן שנה נולד עם קאטרקט וצריך לעבור בדיקה עם הרדמה שאלתי האם מדובר בהרדמה רגילה ומלאה כמו בניתוך ומה הבדיקות המבוצעות בבדיקה זו וכמה זמן עורכת לתשובתך אודה

27/02/2005 | 22:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

רינת שלום, הגישה שונה ממקום למקום. אני ברוב המקרים מצליח לבצע את כל הבדיקה, כולל מדידת לחץ תוך עיני ומדידת אורך העין (לצורך חישובי השתלת עדשה) ללא הרדמה. כאשר יש צורך בהרדמה, עומק ההרדמה ומשך ההרדמה תלוי במספר הבדיקות שרוצים לבצע. י ש מקומות שבאופן רוטיני מבצעים בדיקה בהרדמה לפני כל ניתוח קטרקט. לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות, כאשר הקטרקט הוא חלק מבעיית עיניים נרחבת יותר. לסיכום- התשובה תלויה במקרה ובגישה. (אצל בנך ידוע על הקטרקט מלידה? האם הוא כבר אחרי ניתוח וזו רק בדיקת מעקב?) דר. נוימן

28/02/2005 | 17:45 | מאת: רינת

בני עבר ניתוך קאטרקט ומדובר בבדיקת מעקב, הניתוך בוצע ליפני כתשעה חודשים וזו בדיקת המעקב הראשונה. על השתלת עדשה מדברים בטווח רחוק יותר, האם אלו הבדיקות שצינת ? האם ניתן לבצע בדיקות אלו ללא הרדמה ? האם ניתן לבצע זאת באופן פרטי ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה