ההבדל בין משקפיים לעדשות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/02/2005 | 10:42 | מאת: רינת

שלום רב קראתי באחד הפורומים שמשקפיים מגדילות את התמונה ב- 25% ואילו בעדשות התמונה מוגדלת ב - 5% האם זה נכון? בני מרכיב משקפיים (קטרקט מולד)והתרגל אליהם יפה. שאלתי היא האם נגרם מכך נזק? (כי למוח קשה יותר להסתגל לתמונה מוגדלת ב- 25%) אודה על תשובתך.

19/02/2005 | 10:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרינת שלום, נכון שמשקפיים עם תיקון + גדול כמו לאחר ניתוח קטרקט מגדילים את התמונה הרבה יותר מאשר עדשת מגע המונחת על העין, (וזו מגדילה יותר מעדשה תוך עינית- ככל שהעדשה המתקנת קרובה יותר למוקד, כך יש פחות הגדלה). לעדשת מגע יש עוד יתרונות לעומת משקפיים במצב זה. (כל מיני תופעות ראיתיות הקשורות בשדה הראיה ובמה שקורה לתמונה כאשר מזיזים את הראש). מצד שני, למשקפיים יש גם יתרונות, כגון היכולת לשים בהם גם תיקון לקרוב (ביפוקלים) ואין את הקשיים הכרוכים בהכנסת עדשת מגע לעיניים בתינוק וכד. לסיכום- אם הוא מתוקן טוב ונכון במשקפיים, זה בהחלט פתרון טוב. צריך לוודא כמובן שהמספרים מתאימים, שיש תיקון מתאים לקרוב, הקו המפריד הוא בגובה נכון וכדומה. דר. נוימן דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה