מצמוץ

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/02/2005 | 19:05 | מאת: חן

שלום, יש לי מספר שאלות בקשר למצמוץ ולעפעפיים. למה העפעף העליון גדול יותר מהקטן? למה כשממצמצים העפעף העליון יורד לתחתון ולא להיפך?האם אנחנו שולטים בעפעוף גם של העפעף התחתון או רק של העליון (והתחתון הוא רפלקס בלבד?)??? מה החשיבות של העפעוף? האם מה שכתוב בשאלה וא בכלל לא נכון והם נסגרים האחד כלפי השני? אם לא זה המקום לשאול את השאלה, אנא הפנו אותי למקום הנכון תודה

15/02/2005 | 22:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לחן שלום, זה אכן לא המקום, ולצערי אני גם לא יודע לאן לכוון אותך, אני לא חושב שיש פורום שעוסק באנטומיה ופזיולוגיה כנושא ראשי. אם הנושא באמת חשוב לך,בכל ספריה רפואית תוכל/י למצא ספרים באנטומיה ופזיולוגיה של העינים והעפעפים. בהצלחה, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה