בחירת סוג עדשות מגע לילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/02/2005 | 15:03 | מאת: אלון רייך

נטע בתי בת ה- 12, מבקשת להחליף את המשקפיים שברשותה בעדשות מגע. עזור לי לדעת כיצד בוחרים את סוג העדשות המתאימות לה. האם אלו יהיו עדשות רכות/ קשות, קבועות, חד פעמיות, ללילה בלבד ואולי משהו אחר? נ.ב. המספר שלה הוא 4 בשתי העיניים (גדל ב-1/2 מספר בשנה האחרונה)

10/02/2005 | 17:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאלון שלום, אני לא ממש מומחה לעדשות מגע. נראה ל שהטוב ביותר לילדים הן העדשות היומיות החד פעמיות, מכיוון שבכל יום פותחים עדשה סטרילית חדשה, דבר הפותר את בעיית הניקוי ומניעת הזיהומים. כמו כן הן מעט נוחות יותר מכיוון שניתן לייצר אותן יותר דקות (צריכות "לחיות" רק יום אחד). נסה לשאול את מר איון הר (אופטומטריסט המומחה לילדים ומומחה לעדשות מגע). הוא מקבל במרכז גירון ברעננה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה