עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/02/2005 | 05:00 | מאת: ע'

בבדיקת ראיה שערכנו לבני בן השנתיים התגלה כי כתוצאה מפער בראייה בין שתי העיניים (שמאל 3- וימין 0 צילנדר בשתהן 0.75) מתפתחת בעיה של עין עצלה. יש לציין כי גם אני ובעלי סובלים מאותה בעיה. הבעיה: אנחנו שוהים בשליחות במדינה זרה, הרופאה טוענת כי הטיפול הטוב ביותר הוא להתאים לו משקפיים ולקוות שהבעיה תפתר ותמנע ה"עצלות" ואולם אני יודעת שבי טפלו כבר מגיל שנתיים עם רטיה על העין הטובה. האם אין צורך ברטייה או טיפול חלופי אחר שיגרום לעין הפחות טובה לראות? מה הפרוגנוזה לטיפול עם הרטיה- האם יש עדיין סיכוי טוב למנוע את בעיית העין העצלה ולהשאיר את הבעיה בתחום ה"קוצר ראייה" בלבד, תשובתך אודה.

10/02/2005 | 16:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לע' שלום, הטיפול המקובל בחשש להתפתחות עין עצלה בגלל הבדל במספרים בין העיניים, בגיל שנתיים, (המקרה שלכם) הוא באמת מתן משקפיים בלבד, ללא סגירות בשלב הראשון. ההגיון הוא שבגיל צעיר כזה המח עדיין נח להתרשם ומספיק שפתרנו את בעיית ההבדל בין העיניים (על ידי מתן המשקפיים) כדי שהנטיה לעין עצלה תעלם. אם בהמשך (למשל בדיקת ראיה לציורים בגיל 3) מדגימים שבכל זאת חדות הראיה בתיקון מלא היא פחות טובה בעין עם המספר הגדול יותר (=עין עצלה) עדיין לא מאוחר מדי להוסיף סגירות. אל תשכחי שגם לסגירות יש את שיעור הסיבוכים שלהן. לסיכום- הטיפול נכון ומתאים למקובל היום. דר. נוימן

11/02/2005 | 14:38 | מאת: עינת

תודה רבה ד"ר נוימן על תשובתך המפורטת , עזרת לנו מאוד

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה