בדיקת עיניים - פג

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/01/2005 | 22:54 | מאת: איילת

הבן שלי בן שנתיים ושלושה חודשים, הוא נולד בשבוע 32 והיה בפגיה חודש. כידוע לפג יש הרבה דברים שלא הבשילו ברחם , ואחד מהם הוא הרישתית של העין. מאז שבני השתחרר מהפגיה (שנתיים וחודשיים) הוא מבצע בדיקות בבי"ח שזה בדיקת אופטמטריסט, פזילה ובדיקת רופא. כאשר הוא היה יותר קטן (במהלך השנה הראשונה שלו) ציינתי שלפעמים אני רואה אצלו פזילה, אני חייבת לציין שיש לו קשת רחבה מבנה של יפני שזה למעשה מה שגרם לי לראות לפעמים את הפזילה. בבדיקה האחרונה האופטמטריסט החליט ע"פ הבדיקה שהכל בסדר ואין צורך להגיע אליו יותר. אך לבדיקה של הפזילה (ולבדיקת הרופא)אני צריכה להמשיך להגיע כיוון שבעבר דיווחתי שאני רואה מידי פעם פזילה, מה גם אני חייבת לציין שאני כבר לא רואה את הפזילה הנ"ל רק שהוא היה קטן יותר ראו את זה. שאלות: האם עלי להמשיך להגיע לבדיקות , או שאין צורך? אם עלי להמשיך את הבדיקות, אני יכולה לבצע את הבדיקות דרך הקופה ז"א הבדיקה של הפזילה מתבצעת באותה השיטה? אם עד עכשיו הכל היה בסדר בבדיקות , אין חשש להדרדרות המצ"ב בראיתו, וחלילה שיהיה לו קצרת ראיה שיש לפגים?

19/01/2005 | 11:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיילת שלום, לשאלות לפי הסדר: 1- אם עד היום לא נמצאה פזילה בבדיקות חוזרות, וגם לך אין יותר רושם לפזילה אצל הילד, נראה לי שהמועד הטוב לבדיקה הבאה הוא בגיל 3 לערך, אז ניתן לבדוק בנוסף לפזילה גם חדות ראיה לציורים (בדרך כלל). 2- כל רופא עיניים המומחה לילדים ולפזילה יכול לבצע את הבדיקה. (לא מדובר במכשור מיוחד הנמצא רק בבית חולים (כגון לייזר), אלא רק במיומנות, אותה הרופא לוקח איתו גם למרפאה הפרטית...) אנחנו מבצעים את אותה הבדיקה לקוצר הראיה ולפזילה בבית החולים או במרפאה. 3- קוצר הראיה של הפגים מתאפיין בכך שמדובר בקוצר ראיה גבוה שמופיע מוקדם. אם עד גיל שנתיים ו-3 חדשים לא נמצא קוצר ראיה, רוב הסיכויים שהסכנה לסוג זה של קוצר ראיה חלפה. הילד יכול כמובן בהמשך לפתח קוצר ראיה "רגיל" כמו כל ילד. אני נוהג בכל מקרה, (גם אם לא מדובר בפג), לחזור על בדיקת המשקפיים (מה שהיה עושה האופטומטריסט בבית החולים) מידי פעם. דר. נוימן

19/01/2005 | 16:15 | מאת: איילת

לד"ר דורון נויימן, תודה רבה על ההקשבה והעזרה. הייתי כל כך לחוצה טרודה ויותר מהכל עייפה נפשית ופיזית מהבדיקות האלה, הצלחת להרגיע אותי. תודה תודה תודה איילת

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה