בן 5 חודשים היה אצל רופאת עיניים וזו התרשמותה:

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/01/2005 | 21:00 | מאת: מיטש

בעין אחת ניסטגמוס הוריזונטלי. מעקב ומיקוד לפרקי זמן קצרים. בעין השניה תקין. בקרקעית בסמוך להבגבולה הטמפורלי והתחתון אזון בעל גוון לבנבן אפרפר עם כלי דם העוברים ורשם של STALK הבולט אל תוך חלל הויטראוס. לא ברור אם מתחבר אל העדשה. באבחנה רשום NYSTAGMUS ו PHP רושם של PHPV. האישונים לא התרחבו היטב למרות 3 נסיונות. אומנם הפנו אותנו להמשך בדיקות אבל עד אז, האם תוכל להסביר את המצב והמונחים, האם זה מולד האם זה תהליך שניתן להשפיע עליו? תודה ויום נעים

18/01/2005 | 09:56 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיטש שלום, מדובר בפגיעה התפתחותית בעין. בעובר הצעיר יש בעין כלי דם המזינים את חלקי העין המתפתחים, כולל את העדשה. עם "הבשלת" העין, כלי הדם האלו אמורים להעלם ולאפשר לזגוגית השקופה למלא את חלל העין. אם אין נסיגה תקינה של כלי הדם האלו, נשאר מעין גבעול (stalk) היוצא מעצב הראיה לכוון העדשה.לזה קוראים "השארות של הזגוגית הראשונית" או Persistant Hyperplastic Primary Vitreous-PHPV בנוסף יכולות להיות פתולוגיות נוספות בעדשה (דרגות שונות של קטרקט), עין קטנה יותר עם רוחק ראיה גבוה וכדומה. יש צורך בטיפול צמוד ומוקדם , כולל תיקון שגיאת הרפרקציה אם ישנה (משקפיים/עדשת מגע) וסגירות לעין השניה כדי להקטין ככל האפשר את המרכיב של עין עצלה המתפתח בדרך כלל בעיניים כאלו. כל זה כמובן באופן כללי, לא בכל מקרה יש את כל המרכיבים, יש מקרים ממש קלים ויש גם קשים יותר. האבחנה המדוייקת ובעקבותיה הטיפול תלויים בממצאי הבדיקה הספציפית אצל הבת שלכם. רפואה שלמה, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה