פזילה ורטיקלית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/01/2005 | 14:20 | מאת: catwoman

אני בת 26, עם אבחון של בעיית מיקוד מגיל צעיר (ללא ליקויי ראיה וללא משקפיים). כשהבעיה אובחנה, נאמר לאמי שכל עוד אני רואה טוב, קוראת ולא מתלוננת על כאבי ראש, אין דרך, ואין טעם בעצם, לטפל בבעיית המיקוד (מדובר על אבחון שנערך לפני כ- 20 שנה). לאחרונה, בעקבות עייפות וכאבי ראש לאחר עבודה מרובה מול מחשב, אובחנה אצלי בבדיקה אצל אופטומטריסט פזילה ורטיקלית. האופטומטריסטית המליצה על משקפיים עם עדשות פריזמה (ללא מספר) כדי להקל על שרירי העיניים בקריאה ובעבודה מול המחשב. אשמח לקבל הסבר על פזילה ורטיקלית בשונה מפזילה הוריזונטלית, ועל פעולת עדשות הפריזמה על מיקוד הראייה. תודה :-).

11/01/2005 | 23:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בפזילה ורטיקלות העין סוטה למעלה או למטה, להבדיל מהצידה בפזילה הוריזונטלית. הפריזמה מזיזה את תמונת העצם עליו את מסתכלת כך שתוכלי לחבר את התמונה מכל עין לתמונה אחת, בלי הצורך להתגבר על הסטיה הורטיקלית של אחת העיניים. (לדעתי, יש מקום גם לבדיקת רופא עיניים העוסק בפזילה. יש לשלול גורמים נאורולוגיים או מטבוליים (כגון פעילות יתר של בלוטת התריס) להחמרת הפזילה, ולעיתים פריזמות יכולות להחמיר את הבעיה). דר. נוימן

12/01/2005 | 13:08 | מאת: catwoman

תודה רבה ד"ר נוימן, אכן קבעתי תור גם לרופא עיניים להמשך הבדיקה. מודה לך מאוד על תשובתך.

20/04/2019 | 17:02 | מאת: יניב

אשמח לדעת איך נפתרה הבעיה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה