שרירי עינים חלשים ולידה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/12/2004 | 00:14 | מאת: שרון

שלום ד"ר נוימן אני בת 35, בגיל 16 עברתי ניתוח פזילה בהצלחה. לאחר מכן ילדתי פעמים (לידה רגילה). בערך מאותה תקופה הפזילה חזרה ולפני חמש שנים נותחתי שנית (התיקון כמובן קוסמטי בלבד) וכיום המצב סטטי והעינים "ישרות" כיום אני שוב בהריון ומשיטוט בפורומים השונים אני לומדת על קשר אפשרי בין לידה וגינלית להחלשות שרירי העיניים. האם אכן יתכן קשר ? מדוע? האם כדאי לשקול לידה קיסרית? לתשובתך אודה שרון

13/12/2004 | 11:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, לא ידוע לי על קשר מוכח, (לא מהספרות ולא מנסיון) על קשר בין לידה ובין החלשות השרירים החוץ עיניים. בנוסף- פזילה לא נובעת מהחלשות של השרירים החוץ עיניים אלא מהעדר פקודות נכונות מהמח. ליתר בטחון אבצע סקירת ספרות חוזרת ואם מדווח קשר משמעותי בין לידה וחזרת פזילה (לאו דוקא במנגנון של החלשות שריר) אחזור אליך כם תשובה נוספת. דר. נוימן

13/12/2004 | 13:29 | מאת: שרון

הקשר בין החלשות שרירי העין ללידה הועלה משום שקרוב ל- 10 שנים המצב שלי היה סטטי וטוב, כשנה לאחר הלידות התחלתי להרגיש בהחלשות וכמובן שהיה לכך ביטוי ויזואלי :- ( מאז הניתוח החוזר-שעבר כאמור בהצלחה (5 שנים) אין שינוי- והכל כשורה אשמח מאוד לקבל מידע בנוש, משום שהדבר מאוד מטריד אותי והייתי אוד רוצה להמנע ניתוח שלישי... תודה רבה שרון מפנה אותך לדיון בנושא (אם כי אין בו תשובות אלא רק העלאת הנושא) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=548&msgid=43750847 תודה רבה

14/12/2004 | 18:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון, כאמור, לא ידוע לי על קשר כזה. לדעתי הנושא בכלל עלה בגלל הקשר (שגם הוא מוטל בספק) בין לידה וגינלית והסיכון להפרדות רשתית בנשים הסובלות מקוצר ראיה גבוה. קרוב לודאי שהלידה וחזרת הפזילה אצלך היו צרוף מקרים של שני מאורעות שכיחים שאינם קשורים זה בזה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה