דרוזן אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/11/2004 | 18:30 | מאת: ויוי

לכבוד ד"ר מימן: שלום רב הבן שלי בן 11 נשלח למיון עקב חשד לבצקת בעצב הראייה. בבי"ח הוא עבר ct ודיקור מותני כאשר שתי הבדיקות יצאו תקינות. הלחץ בבדיקת המותן : 17. לאחר מכן עבר אולטרסאונד עיניים. בינתיים הרופאים לא כל כך יודעים ובטוחים האם זה בצקת או דרוזן. הכל כל כך גבולי בין שתי הדברים שקשה להם להבדיל ולהגיד באופן ברור מה יש לו. בני סובל מכאב ראש פעמיים בחודש בממוצע. הייתי רוצה לדעת מה הבדל בין שתי המחלות? מה כל אחת יכולה לגרום? בבי"ח בעלי עבר בדיקה ולא גילו אצלו שום דבר, אני מרכיבה משקפיים והגש לעבור בדיקה גם. האם אתה יכול לעזור לי להבין יותר? הודה לך מאוד ויוי

13/11/2004 | 18:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מדובר באבחנה מבדלת למצב בו רואים בבדיקת קרקעית העיניים שראשי עצבי הראיה מעט תפוחים. אפשרות ראשונה היא שיש לחץ תוך מוחי מוגבר, הגורם להצטברות נוזלים (=בצקת) בראש העצב. זה נשלל אצלכם על ידי הדיקור המתני. אפשרות שניה היא הצטברות של חומר בראש העצב (=דרוזן). ברוב המקרים לא גורם לבעיות. ניתן להתקדם באבחנה על ידי בדיקת אולטרא סאונד של ראש עצב הראיה. (דר מאירה נוידרפר, בית חולים איכילוב). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה