נזק בלתי הפיך?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/11/2004 | 05:16 | מאת: שוליחן

בני בן 41/2 שנים. עד היום לא עבר בדיקת ראייה מכיוון שלא היה הרבה סיכוי לשיתוף פעולה מצידו. נראה כי קיימת אצלו הפרעה בראייה(מתאמץ לצפות בטלויזיה,מפנה ראש הצידה כשמביט ישר,מכווץ רבות את עיניו). האם ייתכן שנגרם נזק בלתי הפיך? האם במקרה של עין עצלה לא ניתן לעזור?!?

07/11/2004 | 18:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשוליחן שלום, ניתן לבדוק כל ילד בגיל שנה ולודא אם יש או אין גורמי סיכון לעין עצלה, בין אם הילד משתף פעולה בשמחה (אז זה פשוט קל יותר) ובין אם צריך לעזור לו לקבל את הבדיקה. כעת בגיל 4.5 יש 3 אפשרויות. 1- שהכל בסדר. (לרוב הילדים אין בעיות עיניים או עין עצלה,השכיחות היא כ4%, שזה אמנם המון, אבל עדיין לרוב עין כלום). 2-שאין עין עצלה, אבל הילד מפתח לקוי ראיה חדש, (למשל קוצר ראיה), ואז אין כל נזק בלתי הפיך ויראה מצויין בטיפול מתאים. (למשל משקפיים). 3- שיש לו עין עצלה (נפל בתוך ה4%), ואז ייתכן שיש כבר נזק בלתי הפיך, אבל בגיל זה יש אינדיקציה לטיפול מלא, עם סיכויי הצלחה טובים. מכל מקום, ברור שצריך בדיקה מלאה על ידי רופא עיניים לילדים, שיקבע את האבחנה וימליץ על טיפול מתאים. אם יש לך ילדים נוספים, אנא אל תחכי עד גיל 4.5, ויכולת הילד לשתף פעולה לא קשורה לזה כלל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה