התקדמות קוצר ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/10/2004 | 15:27 | מאת: רון

שלום רציתי לשאול לגבי הנושא שיש רופאים שטוענים שקריאה מרובה יכולה לגרום להתקדמות בקוצר ראיה 1)האם גם אדם שאין לו משקפיים ועבר את גיל ההתבגרות יכול להגיע למצב שיצטרך משקפיים בגלל קריאה מרובה ? 2)מה אפשר לעשות נגד זה ? תודה רבה

20/10/2004 | 11:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרון שלום, אין אינפורמציה מדוייקת בנושא. אני מניח שאדם שעבר את גיל ההתבגרות נמצא בסיכון נמוך להופעת או התקדמות קוצר ראיה בגלל עבודה לקרוב, אם כי יש עבודות גם על תלמידי קולג' בארהב (פרחי טיס של הצי, גיל 17) בהם הופיע קוצר ראיה באחוז משמעותי (17% פתחו קוצר ראיה של 1- או יותר) לאחר 4 שנות לימוד מאומץ. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה