מחלות עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/10/2004 | 13:46 | מאת: ענת

שלום, בעבר ענית לי על שאלה באותו תחום ואשמח לתשובתך גם הפעם. לבעלי (בן 32) פזילה מילדות וכן מספרים גבוהים: 15 בעין אחת, 8 בשנייה. כל משפחתו הקרובה עם בעיה פחות או יותר דומה. הייתי רוצה לדעת האם יש לו "סיכוי" גבוה יותר לסבול בגיל צעיר יחסית (וגם מבוגר) מעיוורון/קטרקט/רטינופתיה וכו' תודה

20/10/2004 | 10:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כללית- בקוצר ראיה גבוה יש סיכון מוגבר להפרדות רשתית וכן רטינופטיה של קוצר ראיה. כל שעליו לעשות הוא להיות בביקורת שגרתית (נאמר אחת ל6 חדשים) אצל רופא עיניים שיבדוק את הרשתית בהרחבה עד להקף. בדרך כלל ניתן לזהות את המקומות שבהם יופיעו החורים הגורמים להפרדות מבעוד מועד, ולמנוע את ההפרדות על ידי הקפתם בלייזר. בנוסף, עליו לפנות מיד אם יראה ניצוצות אור או הרבה נקודות שחורות, סימנים מוקדמים להפרדות רשתית. אם ינקוט בכל אלו, הוא מקטין בהרבה את הסיכון לסיבוכים. (איך בעצם גרמת לי לענות על שאלה שלא קשורה לעיניים ילדים ופזילה?? (-; ) דר. נוימן

20/10/2004 | 10:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כללית- בקוצר ראיה גבוה יש סיכון מוגבר להפרדות רשתית וכן רטינופטיה של קוצר ראיה. כל שעליו לעשות הוא להיות בביקורת שגרתית (נאמר אחת ל6 חדשים) אצל רופא עיניים שיבדוק את הרשתית בהרחבה עד להקף. בדרך כלל ניתן לזהות את המקומות שבהם יופיעו החורים הגורמים להפרדות מבעוד מועד, ולמנוע את ההפרדות על ידי הקפתם בלייזר. בנוסף, עליו לפנות מיד אם יראה ניצוצות אור או הרבה נקודות שחורות, סימנים מוקדמים להפרדות רשתית. אם ינקוט בכל אלו, הוא מקטין בהרבה את הסיכון לסיבוכים. (איך בעצם גרמת לי לענות על שאלה שלא קשורה לעיניים ילדים ופזילה?? (-; ) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה