קטרקט לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/10/2004 | 09:11 | מאת: פלונית

איך מטפלים בקטרקט לבת 10 חודשים. (עכירות בעדשה) איך קובעים אם צריך לנתח? מה עושים בניתוח כזה? מה קורה אם דוחים טיפול לגיל מאוחר יותר? תודה.

18/10/2004 | 10:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הטיפול בקטרקט (גם בילדים) הוא על ידי ניתוח קטרקט, עם או בלי השתלת עדשה. (אני נוהג להשתיל בדרך כלל). ההחלטה עם לנתח היא לפי הערכת הסיכוי להתפתחות ראיה סבירה ללא ניתוח, לפי מידת העכירות העדשה. בניתוח מרחיקים את העדשה העכורה. (כאמור- עם או בלי השתלת עדשה מלאכותית). אם צריך את הניתוח מבחינת הסיכון לראיה, אסור לדחות אותו. למעשה- בקטרקט חד צדדי מתקדם, 10 חדשים זה כבר מאד מאוחר. (אני מנתח אותם בדרך כלל בגיל עד שבועיים). אם הקטרקט דו צדדי, או שקוף למדי, הרי שהדחיפות פחותה. הרופא שאבחן את הקטרקט אמור להסביר לך את כל אלו לפי המצב הספציפי של הקטרקט אצל בתך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה