חוסר בראיה דוי עינית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/10/2004 | 08:03 | מאת: רפי

בני בן 9 ובעברו סבל מעין עצלה ומפזילה בעיות אלו טופלו בניתוח אבל הרופא אמר שלעולם לא תהיה לו ראיה דו עינית היות והבעיה טופלה בגיל מאוחר יחסית. עובדה זאת מפריעה לו במיוחד באומדני מרחק משתנים במשחקי כדור. הבעיה מאד מציקה לו מדכאת אותו היות והא מתקשה במשחקי כדור. האם ישנה דרך כלשהי לעזור לו?

15/10/2004 | 11:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרפי שלום, אני לא חושב שהעדר ראיית העומק מפריע לו מאד במשחקי כדור. (אולי מעט) החיבור הדו עיני הוא רק אחד ממרכיבי ראיית העומק, וחשוב בעיקר במשימות לקרוב מאד או במכשירים כגון סטראוסקופ. (המכשיר שמסתכלים על צילומי אויר תלת מימדיים). (נכון שאין לו בעיה למזוג מים לכוס? להעריך גובה של מדרכה וכדומה? כל אלו דורשים ראיית עומק ואמדן מרחק מדוייק) במרחק מעל כ-2 מטר אין לא כמעט משמעות, מכיוון שצירי הראיה כמעט מקבילים. יש הרבה ספורטאים ושחקני כדור מקצועיים שאין להם חיבור דו עיני תקין. האם אין לו קוצר ראיה לא מתוקן? האם ייתכן שיש לו קושי בספורט מסיבות אחרות והעדר ראיה דו עינית זה "הסבר קל?" הכל מקום, להערכתי, גם אם קשה לו יותר להעריך כוון ומרחק של כדור, הוא פשוט צריך להתאמן יותר. אין טיפול רפואי בגיל זה שיכול לעזור. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה