לא מוכנה להרכיב מישקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2004 | 13:43 | מאת: אמא

שלום רב הילדה שלי בת 11 ו חצי לפני 3 שנים בבדיקת בבית ספר יתגלה שהבת שלי צריכה להרכיב משקפיים אחרי בדיקות אצל רופא עניים הוחלט שמספר שלה הוא כמעת 4 . יש לי בעיה עם הילדה היא לא מוכנה להרכיב את המשקפיים בבית הספר ולא בבית כי מתביישת אך מטפלים בבעיה שכזואת והאים יש היום ניתוח לגיל הזה.

16/09/2004 | 10:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום רב, מידי פעם אנו נתקלים בילדים או ילדות עם קוצר ראיה משמעותי שלא רוצים להרכיב משקפיים, וזו בהחלט בעיה. עם 4.0- המקום הרחוק ביותר שהיא רואה חד הוא 25 סמ מהעין!! אחד הפתרונות הוא להתקין משקפיים, מסגרת שהיא בוחרת, ולבקש ממנה להרכיב רק בטלוויזיה בבית. הרבה פעמים לאחר שהילד רואה כמה טוב הוא רואה במשקפיים ההרגל נכנס ומתפשט לשאר הפעילויות. פתרון שני כמובן הוא עדשות מגע. אין מה לדבר על ניתוח כל זמן שהמספרים עדיין משתנים. איך ההשגים בבית הספר? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה