עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/09/2004 | 08:47 | מאת: שרון

באיזה מקרה מבצעים סגירת עין, ובאיזה מקרה מחליטים על טיפות אטרופין??? כשמדובר בעין עצלה??? האם זה עניין של גיל הילד או חומרת הבעיה??? תודה

04/09/2004 | 16:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, אטרופין משמש לאותה מטרה כמו הסגירה- הפרעה לראיה בעין הטובה. עבודה גדולה מהזמן האחרון הראתה שבמקרים מסויימים (עין עצלה במידה בינונית, גיל קטן) האטרופין היה יעיל כמו הסגירות לשיפור הראיה בעין העצלה. הייתרון העיקרי של אטרופין הוא שנותנים טיפה אחת פעם ביום, ואין מלחמה על הרטיה. החסרונות הם שההפרעה לראיה לא כל כך יעילה כמו ברטיה, ותלויה גם במספר המשקפיים בעין זו. (למשל- אם בעין הטובה אין מספר, הטשטוש הוא רק לקרוב. בעבודה הנל בכוונה נתנו משקפיים גם לעין הטובה- זו עם האטרופין- כדי שהטשטוש יהיה רק לקרוב). אני בעקרון מעדיף את הרטיה בגלל ההסתרה המוחלטת והאפשרות לאפשר ראיה תקינה בעין הסגורה למספר שעותביום על ידי הסרת הרטיה, אבל במקרים מתאימים קיבלתי תוצאות יפות מאד גם עם אטרופין. דר. נוימן

05/09/2004 | 10:21 | מאת: אילנה

לבתי הגדולה אובחנה עין עצלה בגיל שנתיים ותשעה חודשים (מאוחר יחסית, למרות שהלכתי למספר מכוני ראיה ופזילה, כולל בית חולים קפלן) לי היתה (ועדין יש כנראה ) עין עצלה שאובחנה מאוחר מדי. לבתי התינוקת בת 9 חודשים יש עין שלדעתי פוזלת ולדעת הרופאים לא! מקרה שחוזר על עצמו כמו בתי הגדולה. מה עלי לעשות?

05/09/2004 | 15:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאילנה שלום, עשי מה שצריך לעשות עם כל ילד בגיל 6-12 חודש אם רוצים להוריד את שכיחות העין העצלה (היום 4% מהאוכלוסיה!!!)- קחי אותה לבדיקה אצל רופא עיניים לילדים. בבדיקה מלאה, הכוללת הערכת פזילה ובדיקת התשבורת (="מספר" המשקפיים), אנו יכולים לאתר כמעט את כל המקרים העלולים לפתח עין עצלה ולמנוע את המצב. אני מבין שהיה לך נסיון שונה עם הילדה הגדולה, באמת לא ברור לי מה קרה שם. האם היום הבעיה נפתרה? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה