לד"ר נוימן שלום

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/01/2003 | 19:37 | מאת: סיגל לוי

יש לי אח בן 10 שמזה כחצי שנה הוא סובל מכאבים חזקים בעין ימין, עד כדי כך שהוא מכניס את האצבע כדי שהכאב ירגע, הוא עושה עיוותים בפנים ופרצופים למיניהים. היינו אצל רופא עיניים והוא אמר שהוא לא רואה סיבה מיוחדת לזה בנוסף יש לו ניסטגמוס והוא סובל מבעיות בהתפתחות והוא מטופל אצל ניורולוג. מהם הסיבות שיופיעו כאבים רק בעין אחת ולא בשתי עיניים? ואילו בדיקות עוד אפשר לבצע כדי למצוא סיבה לכאבים? ואים עדיף לפנות לנוירואופטמולוג? מקווה שתוכל לעזור לי בברכה סיגל לוי

07/01/2003 | 00:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

על איזה רקע הנסטגמוס? האם יש לקוי ראיה משמעותי? יותר בעין הימנית? בדרך כלל ניתן למצא סיבה לכאב עיניים, אם כי הבירור צריך לכלול מדידת לחץ תוך עיני, היפוך עפעפיים וכדומה שמחייב בגיל הזה לעיתים בדיקה בהרדמה. גם דלקת אלרגית קשה (אביבית) יכולה לגרום להתנהגות כזו. יש גם סיבות נוספות- מכיוון שהכאב לא חלף לאחר חצי שנה כדאי לדעתי לחזור על ההערכה.

07/01/2003 | 08:39 | מאת: סיגל לוי

קודם כל תודה. היינו אתמול אצל הרופא והוא בדק אותו ולא גילה כלום, הוא טוען שזה על רקע התנהגותי ואני חושבת שילד לא לא התלונן סתם על כאבי ם בעין ימין מעל לחצי שנה. הוא הפך קצת את העפעפים והוא טוען שאין כלום, אחי נולד עם הניסטגמוס, הוא עבר ניתוח פזילה בגיל 9 ח'. הוא רשם שיש לו פזילה,ניסגמוס ואסטיגמציה. הוא סובל מקרישיות יתר, ויש לו ציסטה ועוד בעיות למינהים ואולי הם קשורים לכאב בעין. האים צילום יכול לגלות את מקור הכאב ולא דווקא רק בדיקה רגילה? והאים יש צורך לפנותו לניורואופטמולוג שיכול לעזור לו? הממצאים בבדיקה הם: הלחץ תוך עיני תקין, אין r-APD (תוכל להסביר לי מה זה). איזוטרופיה. .AMBLYOPIA אני בטוחה שיש משהו שמפריע לו וחבל שהרופא לא מצליח לגלות, כי זה נמשך כבר חצי שנה. מקווה שתוכל למצוא לי תשובה ועוד דרכים נוספות לעזור לו. בתודה סיגל לוי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה