דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/08/2004 | 22:20 | מאת: מרים

בהודעתי הקודמת שכחתי לציין כי לא נמצאה פזילה אצל בני, אך במאמר שקראתי צויין כי ממילא רק לאחר גיל שנה וחצי ניתן לאתר פזילה. האם סביר כי בני יפתח פזילה ? מה ניתן לעשות במידה ולא נצליח להרגילו למשקפיים ? וכמה סביר שהמספר ירד במשך השנים ? ושוב תודה

14/08/2004 | 11:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למרים שוב שלום. לא נכון שפזילה ניתן לאתר רק בגיל שנה וחצי. (את רוב הפזילות המולדות שאני מטפל בהן אני מנתח כבר בגיל 6-9 חדשים). עם המשקפיים קרוב לודאי שלא תהייה פזילה. (יכול להיות שיפזול כאשר מסיר אותן, זה דוקא סימן טוב לכך שמתחיל להלחם על ראיה חדה גם כאשר הוא בלי המשקפיים- "נותן" את הפלוסים בעצמו ולכן נכנס לפזילה. פשוט שיהיה עם המשקפיים כל הזמן) אין מצב שלא יתרגל למשקפיים עם פלוסים כאלו גבוהים. (ניתן לעזור עם טיפות אטרופין, אבל נדיר שיש צורך). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה